Å gå fra å være syk hverdag, til å føle man har energi igjen!

Alle vet at i fjord så ble jeg akutt syk. Jeg skjønte egentlig ikke hvorfor jeg følte meg så dårlig. Jeg var kvalm, svimmel, sliten og vondt i kroppen hver eneste dag. De fant ut at jeg hadde kyssesyken for 6 uker siden. 6 uker siden det var ute av kroppen uten at jeg la merke til at jeg var syk! Dette varte et halvt år, før jeg ble bedre. Jeg tok mange prøver, mange henvisninger uten at de fant noe mer enn et ekstra hjerteslag som ikke engang kunne være problemet og var helt ufarlig. Jeg fant også ut under undersøkelser at jeg har en 15-25% skjevhet i ryggen som de ikke engang får gjort noe med. Alt tydet på at jeg skulle ha det sånn hele livet. Jeg ville bare bli frisk.. 

Jeg tok meg sammen litt etter jul og sluttet med alt som var med godteri og brus. Jeg var ikke akkurat tynn. så jeg måtte. Jeg gikk ned 7-8 kg bare på 1 1/2 mnd. Følte meg så bra med meg selv, men ikke bra nok i formen. Så jeg mistet fullstendig motivasjon. Så jeg sluttet helt.. Jeg følte det ikke gikk noe vei selvom det gjorde det! Det tok meg mange mnd til å klare å bygge opp motivasjonen min igjen. Nå har jeg allerede holdt meg uten godteri i 2 uker nå, og nå skal jeg klare det! Jeg har blitt smalere over magen og føler at dette går min vei igjen! Jeg har begynt å jogge, gå turer og finne på mer. Føler meg så mye bedre. Jeg kan endelig dra til jobben uten å føle meg trøtt. Jeg sover mindre, noe som er helt utrolig. Fordi jeg uansett føler meg uthvilt! 

Jeg tror det at grunnen til at man er så mye syk for tiden, og jeg har vært syk. Er fordi folk ikke gjør nok lenger. De bruker ikke kroppen sin på samme måte. Jeg mener det at hvis jeg hadde hatt nok motivasjon og ikke sluttet, så tror jeg faktisk at jeg hadde vært mye mer frisk idag! Jeg så det faktisk ikke da.

Jeg ser også at folk skriver mye om at de er slitne og trenger energien sin tilbake. Men da mener jeg også at folk burde begynne å bruke kroppen mye mer! Trenger ikke å gå ned i vekt, men bare å komme seg ut. Gå turer, ta deg en joggetur med bikkja, sykle eller bare finn på noe som gjør kroppen din sliten på en helt naturlig måte. Enn å slite ut kroppen din på å ikke gjøre noe som helst og putte så mye dritt inn i munnen. 

Min vane er å sette meg på sofaen med engang jeg kommer hjem fra jobb, spise godteri og drikke cola. Men det er om å gjøre og ikke havne der igjen. Jeg har begynt å gå turer med bikkja etter jobb, jeg har heller begynt å gjøre husarbeid, ikke å sette meg ned og finne det jeg har lyst på! Det er så mye dritt man kjøper som ikke er bra i det hele tatt..

Nå vil jeg tro og jeg vet at jeg kommer til å få energien min fult tilbake nå som jeg har innsett problemet mitt. Og det tok meg 1 år og 4 mnd. Men jeg trenger også tid til å klare komme meg i form, men jeg er på god vei til å klare det! 

Så hvis du er en av de som er på riktig retning som meg og vil komme i form. Vil jeg gjerne ha en tur kamerat på dagtid. Så slepper jeg å gå alene og trene meg opp. ;)

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits