"Blir avlivet hvis ingen vil ha dem..."

Det er det verste jeg hører eller leser på nettet. Jeg mener da at så lenge du har fått deg et dyr og tar vare på det. så må du også tenke på konsekvensene av å ha et dyr. Hvis du ikke kastrerer/steriliserer, så vil du ende opp med kattunger eller andre familier med katter får kattunger. Uansett hvilke dyr... Hund, katt, rotter, kaniner, hester osv... Så har du et ansvar helt til det dyret har levd sine år! Det er ikke sånn at man skaffer seg et dyr (vi sier katt) også bestemmer du deg for at katten er kjedelig, eller ikke er sånn du ønsket den skulle være. Du tok det til deg for å ta vare på det.

Det er helt greit å gi bort et dyr, hvis det skal ha skjedd noe. Men det finnes de som legger til på slutten av annonsen at hvis ikke disse kattene/kattungene finner et hjem innen 3 dager, så blir det avliving. Det er det verste jeg hører! Jeg tok til meg en kattemamma på 1 år og 4 av hennes kattunger fordi at de ville bli avlivet hvis ingen ville ta imot 5 katter. Hvem har tid og kapasitet til å ta til seg så mange dyr når man har 3 dyr fra før? Jo, jeg tok til meg dem fordi det var for ille å avlive 5 uskyldige dyr. 1 av de 4 kattunger har jeg i dag og kunne ikke tenkt meg å kvitte meg med ho, eller noen av de andre dyra mine! Tatt et ansvar for å ta vare på dem, å det holder jeg!

Men det er enda verre med disse folka som hiver kattunger i søpla, i vannet, i grøfta osv. De skulle ikke hatt dyr! Fysj... Blir så irritert!

Vår pus skal ha kattunger nå om noen uker, ei lita søt tricolor. Ho skal steriliseres etter at kattungene har kommet og er leveringsklare, det er fordi jeg ikke ønsker mer kattunger på ho og de andre. Å da blir det 3 katter å sterilisere! :)

 

Dette er en av kattungene, ho ser liten og tynn ut... Men jeg kan love deg det at ho veier like mye som de 2 andre over. :P

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits