Ha kontroll på bikkjene deres!

Her om dagen var vi på en tur med vår skjønne Draco. (Lilla var borte for parring, så ho var ikke hjemme) Vi har hatt han i 1 1/2 mnd. Han er verdens snilleste, veldig overbeskyttende ovenfor Lilla hvis det skal skje noe. Men sånn er de fleste, i hvert fall de fleste som har flere bikkjer møter på andre, bare knurrer hvis noen knurrer mot Lilla. Gjør aldri noe som helst mot noen, liker både små og store, barn og voksne. Både katter og hannbikkjer/tisper. Han går fint sammen med alt. Har ikke hatt problemer med han med noe, utenom bjeffing hvis det kommer andre hunder. Men det er vel vanlig.

 

Men poenget mitt er. Så lenge du ikke har kontroll på bikkja de, så ikke gå løs med den! Da Draco går sammen med alle bikkjer, så møtte vi en svær engelsk bulldog, kjempesøt og snill. De fikk hilse og vi stod å snakket, begge var i bånd. Han vi snakket med var med en fyr, svær og kraftig labrador (?), kanskje blanding. Den gikk da løs, har sett den mange ganger gå forbi her og den har virket snill. Da Draco satt ved beinet til Kristoffer kom den svarte labradoren (?) bort til Draco og beit tak i nakkeskinnet og tok han skikkelig. Draco gjorde absolutt ingenting tilbake, han tok imot den banken han fikk. Jeg ble så rasende at når den slapp etter 10-15 sekunder, så gikk vi. Vi fikk en liten unnskyldning og han satte seg ned på huk med bikkja og koste den. HVA FAEN? Sa han unnskyld til oss eller bikkja?

Jeg skal ikke nevne noe som kan avsløre hvem det er. Men dette er da her jeg bor, i Modum. Så hvis det er noen som kjenner noen med svart labrador, KRAFTIG, vil jeg gjerne vite det.. Men over til det vi snakket om.

Jeg har møtt så mange som lar sine bikkjer gå løse, også går de å biter folk. Lilla har også blitt bitt, men det var et litt mindre bitt, det varte bare 2-3 sekunder, så slapp den. Men ingen av bikkjene har tatt skade av dette. Ho er litt nervøs på store bikkjer etter det. Men alt virker fint, ikke vist noe aggressivitet.

Men så lenge du har bikkja de løs, så skal du også da ha kontroll på den! Enkelte bikkjer går ikke sammen og kan ende med slåsskamp, men når det er den bikkja som går løs som starter det hele så skal den ikke gå løs! Er det ingen som forstår det?! Jeg har snakket med naboer om dette og de blir flyforbanna, de har bikkjer, også valper de må passe på. Når en bikkje går å angriper en valp, samme med voksne bikkjer. Så kan det faktisk ende med at den andre bikkja begynner å angripe andre. Det er fordi det er lite som skal til når de blir angrepet at det er en bryter oppi hode som slår seg på og de blir sånn selv. Det går både utover de som vi møter på og bikkja vår.

Og dessuten, det er båndtvang. De har ikke lov til å ha bikkja løs uansett rase.

De fleste tror det at vår bikkje, som er blanding mellom fuglehund og doberman, starter det hele og at det er våres skyld fordi det er doberman i seg. Men jeg mener også det at den personen var ikke der å så det. Hvis jeg bare kunne fått filmet det, så skulle jeg bevist det at bikkja vår ikke hadde noe med dette å gjøre. Han gjorde absolutt ingenting tilbake uansett hvor høyt han skrek. Så ikke kom til meg og si det at "Det er doberman i han, det var han som startet." før du har møtt han. Jeg blir så provosert. Han har aldri vist tegn til aggressivitet. En doberman er så mye mer enn en kamp bikkje, greit at bikkja er vaktbikkjer og sier ifra når dem kommer. Men det betyr ikke det at dem ikke er snille. Jeg sa til meg selv når jeg var liten at doberman skulle aldri i mitt hus når jeg ble stor, og det vil det fortsatt ikke. Men når vi fikk han som var blanding, som ikke har så sterke instinkter som en full doberman, så var det vel greit siden Kristoffer ville ha en hund. Men han har mest fuglehund i seg, han har musklene og fargene til en doberman. Men har mest instinkter og pelsen til en fuglehund.

Men de fleste dømmer etter hvilke rase det her. Doberman er ikke akkurat den rasen folk vil ha, akkurat fordi de er krevende og sterke bikkjer. Både fysisk og psykisk. Men jeg mener også det at man bør bli kjent med bikkja før du dømmer dem. Alle raser, alle hunder har sin egen personlighet. Lær deg og kjenne rasen/hunden før du dømmer.

Takk for meg! 

 


 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits