Hva er så galt med NAV?

Jeg har hørt så mye rart og ting som gjør både meg og andre forbannet når folk blir behandlet på den måten. Men hvis det er sånn, hvorfor gå til nav tenker jeg. Hvorfor presse deg ned til NAV og spørre om hjelp når du vet hvordan de er? Jeg har hørt en del historier der man ikke blir behandlet med respekt og er rett og slett ikke behjelplige. Men mine forhold endret faktisk synet på nav ganske fort. Da jeg var 18 søkte jeg på nav, de kunne bare hjelpe meg så mye, fordi jeg hadde så mye penger. Men folk rundt meg sa jeg skulle presse på pga eller så ville jeg ikke lyktes med noe. Å det viste seg at det ikke hjalp, fordi det var sånn reglene var. Etter at jeg sluttet å presse på og sluttet å høre på de andre rundt meg så gikk jo alt så mye bedre.

Jeg fikk en utrolig snill og hyggelig saksbehandler som hjalp meg med masse, vi fikk på en måte en vane og snakke sammen en gang i uken om hva som er problemet osv. Etter det så har jeg ikke hatt så mye prolemer med nav. Saksbehandleren min er utrolig hyggelig, men så sluttet ho og begynte ei som faktisk også var hyggelig! Ho tok i hensyn hva jeg og ho andre saksbehandleren gjorde, om vi skulle møtes og snakke til oftere. Men syns dem har hjulpet meg så mye at jeg ikke trenger det noe mer. Jeg har nesten bare hatt positive ting å si om nav, spesielt de jeg har som saksbehandlere. Eller så har jeg faktisk også vært heldige med de andre i resepsjonen selvom de kan være bedritene noen ganger bare fordi jeg er ung.

 

Jeg sier heller til nav ansatte som ikke oppfører seg blant unge folk: bli kjent med saken før du begynner sånn. De fleste drar til nav for ingenting. Men var der 1 gang på et år nå for å få hjelp til noen regninger. Vi har fått så mye hjelp som vi egentlig ikke hadde fått hvis vi ikke hadde en så snill og hyggelig saksbehandler.

Men det finnes jo alltid personer som vil gjøre ting surt. Og det er ikke så morsomt å se på. Men tenk litt på å åpne deg for saksbehandleren din, og kanskje ho/han vil forstå. Er bare å gi dem en grunn til å forstå hvordan det er. Er dessverre ikke alle som er sånn, men prøv eller spørr om ny saksbehandler.

 

Ingen kommentarer

Kaisa Elise

21.11.2013 kl.09:20

aldri vært på nav så kan ikke uttale meg :)

Skriv en ny kommentar

hits